LG G5 presenterad på MWC

lg g5_

Jag sitter vid datorn efter att precis ha sett LG avtäcka LG G5, vårens flaggskepp som är uppföljaren till den relativt populära LG G4. Där LG G4 var fokuserad på modevinkeln i och med läderbakstycket har LG G5 mer fokuserat på ett ekosystem där ett modulärt tänk möjliggör olika målgrupper att bli tillfredsställda med samma telefonbas – LG G5.

Streamen började med elektronisk musik och utesportsaktiviteter ackompanjerat av klassisk Batman och Robin-serieliknande onomatopoetiska ljudeffekter (klar passning till VR, som det kommer att visa sig senare i presentationen).

Juno Cho, LG:s VD, entrar scenen. Han säger att vi i smartphonens linda laddade ned massor med appar per dag. Nu för tiden har konsumenterna tittat åt andra håll. Drones (drönare på svenska) och actionkameror, ger han exempel på. Han hävdar att smartphone-eran inte är över. LG vill att du ska se på LG G5 lite mer på ett lite mer mångfacetterat sätt. En äventyrlig nöjespark i din bralla, typ.

lg g5

Han drar ut luckan i botten och visar det utbytbara batteriet. Han sa sedan att konsumenterna alltid tidigare har fått välja mellan design eller bekvämlighet, och att det modulära tänket möjliggör ett större användningsområde, med färre kompromisser.

snapdragon 820

Qualcomms VD finns på scenen också och bekräftar Snapdragon 820 som har ett fokus på uppspelning av VR och 360-graders foton och 3d-spel. 3x snabbare LTE vad gäller uppkopplingshastigheter. Uppladdning och delning av media går snabbare än någonsin.

Saker som ”LG Playground”. ”Life’s good when you play more”, nämns. Sedan kommer själva fokuset på presentationen, ekosystemet tillsammans med de olika modulerna: ”LG G5 and friends”.

lg and friends

De visar LG 360 cam, en liten kamera som tillåter bilder i 360 grader, som går att editera och delas med vänner och som kan integreras med Google Maps.
LG 360 VR – ett VR-headset med relativt låg vikt.
LG Rolling Bot, en drone med kamerafunktioner avsedd för kameraövervakning, kan ta bilder via ip och Wi-Fi. Fungerar även som fjärrkontroller till smarta hem.
LG Smart controller gör att du kan styra allt direkt från LG G5.

Om själva telefonen då. De visade bara specifikationerna i ett ögonblick, så jag hann inte få ett skärmklipp på det. Tydligt är att fokuset inte längre ligger på råa specifikationer i denna tid då även mellansegmentets smartphones kan täcka användares basbehov i snitt.

modular type

Designmässigt har G5 3D Arc Glass, full metal body-konstruktion, utbytbart batteri, ”modular type”-funktion i nederluckan. Skärmen ska vara 5,3″ stor. G5 drivs av Snapdragon 820, Qualcomms värstingchip. Fingeravtrycksläsare på baksidan, där konceptet med de bakre knapparna tyvärr verkar ha övergetts.

Funktioner som är fokuspunkter för LG G5s specifikationer är ”Always on display” – Tänk Nokias Windows Phones funktion. På presentationen drog de ett rätt dåligt exempel om att man somnar på mötet och inte vet hur länge man sovit. Hehehe… för alla människor som har klockor (både smart, eller vanlig) så är detta ett icke-problem, men ändå.

Wide angle-kamera – nu kan du ta bilder inom hela ditt synfält.

G5 kommer i fyra färger, men norden lär knappast få alla (i vanlig ordning).
Quick charge 3.0 för ännu snabbare laddning, samt Dolby Digital+ nämndes.

Cam plus

Modulen kallad LG Cam Plus gör telefonen till en digitalkamera man kan styra med en hand, vilket är praktiskt för kameraentusiasten som söker ett smidigare sätt att hantera kamerafunktionerna på.

Hi-fi plus

En ljudmodul från LGs samarbetspartners Bang & Olufsen kallad ”LG Hi-Fi” förvandlar telefonen till en Hi-Fi DAC.

Hifi pack

Då en fortsättning på ambassadörsprogrammet inte är bekräftad finns verkligen inga garantier att jag kommer att få testa LG G5, men jag lever på hoppet. En tydlig linje verkar vara att LG lägger en väldigt stor tillit till ekosystemet. Kommer verkligen konsumenterna att vilja köpa alla dessa moduler och andra delar av ekosystemet? Tidigare har det varit lite knivigt att få tag i officiella tillbehör, av egen erfarenhet. Och hur kommer konsumenterna att tycka att telefonen står sig UTAN dessa modulära förbättringar av telefonen? Att knapparna inte längre finns på baksidan? Det, mina vänner, återstår att se. Och jag hoppas att denna blogg får finnas kvar för att aktivt kunna besvara dessa frågor.

 

Om wingman666

Följ mig på G+ https://plus.google.com/+PatrikKarlssonMobileScience eller Twitter @patrikcarlsson1 för att aldrig missa en bloggpost!
Det här inlägget postades i LG G5, Nyheter, Tillbehör och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till LG G5 presenterad på MWC

  1. An interesting and very innovative but is so very delicious oh really. It has a lot of add-ons that seem to be unnecessary. soon to use the phone will need to wear a backpack with accessories whether we think not!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s