Två skyddsskal till Nexus 5x

Skydd till telefoner är en kluven historia och kan ibland liknas vid kondom versus icke-kondom-frågan. Eller som att peta i näsan med tumvantar i skinn. Eller att genomföra en operation med hönor tejpade kring händerna. Liknelserna är många. Men med tanke på värdet på telefoner i dag kan det vara klokt att köra med ett skydd om man vet med sig att man är ett klantarsle. Jag brukar i regel vara lite av en periodare. När jag körde LG G4 skulle det vara en ren förolämpning mot skräddaren som gjort läderbaksidan om man inte körde naket. Skal dödar ju många gånger premiumkänslan, men är man mån om telefoners andrahandsvärde kan det ju såklart uppväga i frågan. Nexus 5X är liksom min Nvidia Shield Tablets baksida lite av en fingeravtryckssamlare. Och plasten kan bli lätt olikfärgad på sikt även om man är en person som inte svettas lätt.

Oavsett vilket perspektiv du har på det hela, så har jag testat två skal till Nexus 5x, som jag dessutom har kombinerat med ett premium tempered glass-skärmskydd från Ringke: http://www.ebay.com/itm/252100276220

Apropå tempered glass (eller härdat glas). Väljer du ett bra sådant skonar du originalskärmen från repor och bibehåller originalkänslan i touch-responsivitet. Köper du en billig variant, eller ett i plast blir känslan lidande och touchens respons försämras. Det är något som jag personligen aldrig skulle acceptera because gaming etc. Nåväl, till skalen!

Lightning Knight Dual Layer Armor Defender Hybrid
När jag på eventet fick reda på att Nexus 5x skulle ingå i ambassadörsprogrammet la jag vantarna på ett skal på eBay. Skyddsskalet ifråga hette Lightning Knight Dual Layer Armor, som är en tudelad historia i form av en ”kroppsstrumpa” i sladdrig men stöttålig silikon som omsluts av en hårdare del av plast.


Detta skal ger definitivt ett robust skydd för extremklantar, och den räfflade baksidan ger ett bra grepp. Det är inte direkt sexigt, eller snyggt, men gör tveklöst jobbet. Nackdelen i mitt tycke bortsett från legoklosskänslan är att den sladdriga silikondelen är något av en dammagnet som allt eventuellt smul eller dammpartiklar i fickorna fastnar på.


Är du en sådan mobilanvändare som i snitt går omkring med krossat glas och ständiga hack och repor på din telefon kan du lägga vantarna på ett LK-skal på eBay här: http://www.ebay.com/itm/LK-Dual-Layer-Armor-Defender-Hybrid-Protective-Case-Cover-for-Google-Nexus-5X-/301741962258 (ja, självklart kan du köpa det även om du inte är en sådan).

Verus High Pro Shield för Nexus 5x

 

IMG_20151214_181646

Insidan på Verusskalet samt äkthetsintyget

Det är inte ofta skyddsskal är snygga. Detta skal är undantaget. Det kostar också lite mer, och i förpackningen medföljer ett äkthetscertifikat som du får gå in på en hemsida och verifiera serienumret för att vara säker på att det är the real deal du har införskaffat. Skalet är konstruerat kring en hårdare stomme och omsluts av ett linjerat plastmaterial som ger ett visuellt intryck av att vara inspirerat av HTC M9:s metallbaksida. Det är tajtare än LK-skalet och känns definitivt mer påkostat (vilket speglas i priset), men visst är det plast oavsett. Och bra mycket halare än LK-skalet. Insidan av skalet är även designat för att vara stötavledande (se bilden ovan).


Du kan köpa Verus-skal här samt kolla in fler produktbilder: http://veruscase.com/device/android-cases/nexus-5x-cases.html

Eller här på eBay:
http://www.ebay.com/itm/LG-Nexus-5X-Case-Verus-High-Pro-Shield-Hybrid-Dual-Layer-Slim-Hard-Protect-Cover-/262136991978

 

Officiella skal till Nexus 5x

Det finns ju även några varianter av officiella skal att köpa direkt från Google, som faktiskt är ganska snygga: https://store.google.com/collection/accessories. Men priserna kräver ju nästan organdonation, så därför jag letade jag på eBay för alternativ och hittade då Verusskalet.

Annonser

Om wingman666

Följ mig på G+ https://plus.google.com/+PatrikKarlssonMobileScience eller Twitter @patrikcarlsson1 för att aldrig missa en bloggpost!
Det här inlägget postades i Nexus 5X och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s