Uppgradera LG G4 H815 till Android 6.0 utan root och upplåst bootloader med LGUP

[Uppdatering! LG vill påpeka att uppgradering med inofficiella metoder gör att garantin ryker!]

Eftersom jag har ett mediaexemplar av LG G4 får jag inte uppdateringar från LG. Det ligger alltså på mig själv och inofficiella metoder för att förse mig med senaste mjukvaran. Tidigare var man tvungen att ha upplåst bootloader för att kunna flasha Android 6.0 på G4, men nu har det kommit ett ett nytt sätt som inte kräver varken root eller upplåst bootloader. Denna metod är alltså för personer med recensionsexemplar och för dem som bara är jävligt otåliga på att få Android 6.0. Så igår skred jag till verket.

Jag upplever telefonen som mycket mer responsiv, och att flytet har blivit bättre. Factory reset rekommenderas egentligen när man gör versionshopp, men jag orkade inte skaffa nytt Bank-id, synka om smartklockan etc nu när Nexus 5X kommer i början av nästa vecka för recension.

Innan du kör igång

Som vanligt med inofficiella metoder (trots att denna är rätt trygg och enkel) så gäller ju att du gör detta på eget bevåg. Kontrollerar du inte filstorlekarna etc och bara flashar vilt utan att följa instruktionerna har du bara dig själv att skylla om din telefon exploderar, att Chuck Norris slår dig medvetslös i natten med en Nokia 3310, eller om en enhörning bajsar mjukglass i dina ögon. Med detta sagt så går vi vidare…

Om du har LG:s Mobile Support Tool, eller LG:s PC Suite så du kan koppla in LG G4 till datorn så vet du att du har nästan allt du behöver i drivrutinsväg för att göra detta. Du behöver sedan ladda ned LGUP, som är själva programmet man använder för att flasha KDZ-filer (som LG:s fabriksavbilder levereras som).

Du hittar LGUP tillsammans med den nödvändiga DLL-installationen här: https://www.dropbox.com/s/d2dw48uqh4hku8m/G4.rar?dl=0

Här hittar du KDZ-filen som du behöver till LG G4 H815 (kolla att du verkligen har den versionen av luren, speciellt om du importerat den eller köpt den utomlands): http://storagecow.eu/index.php?dir=Xda%2FLG+G4%2FMarshmallow+6.0%2F

[Uppdatering: Nu finns en nyare version av KDZ för LG G4 H815, dvs V20B-EUR som har knock code (vilket 20A ovan inte har): http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G4/H815/H81520B/H81520B_00.kdz

Det är samma installationsförfarande oavsett om du väljer 20A eller 20B.]

Installation

Jag gjorde detta på Windows 10.
Först ska du installera DLL-filen/filerna. Den hittar du i RAR-arkivet du nyss laddat ned tillsammans med LGUP-programmet. Du måste tillåta programmen att installeras, givetvis.

LGUPinstall

När du är klar med DLL-installationen är det dags att installera LGUP.

När du är klar med detta är det dags att koppla in LG G4 till datorn via USB. När LGUP har hittat telefonen letar du dig fram till din nedladdade KDZ-fil i filepath (där du bläddrar efter fil i LGUP) genom att skriva *.kdz och trycka enter.

Välj H81520A_00.kdz som du laddat ned.

Välj sedan UPGRADE.

LGUP1
Kontrollera att det ser ut som på denna bild från Process och nedåt (det som skiljer för dig kommer att vara Version i listen högst upp, men det beror på att jag tog denna skärmavbild EFTER att jag uppgraderat till Android 6.0. Du har någon version av H81510x).

Tryck start och vänta på att magin ska inträffa (du behöver inte vara i downloadmode, det sköter LGUP automatiskt). Dra inte ut USB-kabeln förrän processen gått till 100% på datorskärmen.

Klart! Du kör nu Marshmallow på G4, redan INNAN den officiellt släppts i Sverige!

Övrig info

Om du vill rensa telefonen i samband med installationen eller har detaljfrågor kan jag hänvisa till den officiella XDA-tråden om LGUP: http://forum.xda-developers.com/g4/help/lgup-install-kdz-mm-lp-t3249803 Det går självklart lika bra att göra en factory reset efter uppgraderingen, men då måste du ju gå igenom den långdragna processen att optimera alla installerade appar.

 

Annonser

Om wingman666

Följ mig på G+ https://plus.google.com/+PatrikKarlssonMobileScience eller Twitter @patrikcarlsson1 för att aldrig missa en bloggpost!
Det här inlägget postades i LG G4 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s