LG V10 släpps i Sverige i januari

LG-V10-02

Efter att i höst släppts på den koreanska och den amerikanska marknaden med vad jag får anta ett gott resultat har LG nu äntligen kommit överens med tanken på en release i skandinavien med sin film- och ljudorienterade mobiltelefon LG V10. På mången forum har jag sett människor som ställt sig frågande till varför denna brutala telefon inte släpptes på den svenska marknaden. Nu är det alltså ett faktum. LG V10 har en Dura guard-konstruktion i rostfritt stål och uppfyller kraven för stöttålighet enligt ”MIL-STD-810G Transit Drop Compliant”. Mest uppmärksamhet har V10 fått för sin fristående andra skärm som funkar som ett notifikationsfält även när huvudskärmen är avstängd. Båda paneler är IPS.

v10

Jag vet ännu inte om denna mobil kommer att recenseras av mig, då det förvisso definitivt kan ses som ett flaggskepp med sina 4 GB RAM och 64 GB lagring plus minneskortplats (ett MÅSTE när högupplöst video är syftet). Men nu står ju som sagt Snapdragon 820 snart för dörren. Frågan är nu om tekniknördarna som jagar specs kommer att finna denna tillräckligt intressant med sin Snapdragon 808, som sitter både i LG G4 och den av LG tillverkade Nexus 5X? Är film- och ljudnischen en tillräcklig USP för att överbrygga det faktum att en med högpresterande generation hårdvara släpps under första halvan av 2016?

En annan fråga som jag funderar kring är om man bearbetat processandet av film med loudnessfiltret ytterligare. När min fru filmade mitt band på en spelning överhettade LG G3 efter cirka en låt när hon filmade högupplöst i hög ljudnivå. https://www.youtube.com/watch?v=Y7qfoLmnGZs (klippet bröts alltså, detta är totalen). För att förtydliga frågan. Hur länge kan man filma i full kvalitet innan chippet överhettar?

Högintressanta frågor, som jag hoppas att jag själv kommer att få svar på i januari. (Marknadsefterfrågan lär jag se på forumen och i media ;))

”Precis som LG G4 gjorde för fotografering erbjuder V10 bästa tänkbara möjligheter för att spela in, redigera och dela film. LG V10 är först bland smartphones att erbjuda ett helt manuellt läge för videoinspelning. Tekniken introducerades först i LG G4 och har därefter vidareutvecklats för att även hantera filminspelning.”

Telefonen har givetvis en drös med funktioner för att filma och hantera videoklipp. Se den nordiska pressreleasen lite längre ned för fler detaljer.

Pris och tillgänglighet

LG V10 kommer att lanseras på den svenska marknaden under januari 2016 med ett cirkapris på 6 490 kronor.

LG-V10

Tekniska specifikationer*

 • Processor: Qualcomm Snapdragon 808
 • Bildskärm: huvudskärm: QHD IPS Quantum på 5,7 tum (2560 x 1440 / 513ppi) andraskärm: IPS Quantum på 2,1 tum (160 x 1040 / 513ppi)
 • Minne: 4GB LPDDR3 RAM / 64GB eMMC ROM / microSD (upp till 2TB)
 • Kamera: bakre: 16MP med F1.8-lins / OIS 2.0 Front: 5MP Dual Lens (80oStandard / 120oWide)
 • Batteri: 3 000mAh (utbytbart)
 • Operativsystem: Android 5.1.1 Lollipop
 • Storlek: 159,6 x 79,3 x 8,6mm
 • Vikt: 192g
 • Nätverk: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1 / NFC / USB 2.0
 • Färger: Space Black / Luxe White

*Specifikationerna kan komma att ändras innan den nordiska lanseringen.

Officiell LG V10-pressrelease för norden:
http://www.mynewsdesk.com/se/lgnordic/pressreleases/lg-s-smartphone-v10-med-second-screen-kommer-till-sverige-tidigt-2016-1259294
Några recensioner av LG V10:

http://www.androidpolice.com/2015/11/13/lg-v10-review-lg-got-me-falling-in-love/

http://www.digitaltrends.com/cell-phone-reviews/lg-v10-review/

http://www.phonearena.com/phones/LG-V10_id9679

 

 

Annonser

Om wingman666

Följ mig på G+ https://plus.google.com/+PatrikKarlssonMobileScience eller Twitter @patrikcarlsson1 för att aldrig missa en bloggpost!
Det här inlägget postades i LG V10, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till LG V10 släpps i Sverige i januari

 1. Ping: Årets första inlägg | Livet ur en LG-ambassadörs perspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s