Återställa softbrickad G4 efter att ha strulat på systemnivå

I ett tidigare inlägg skrev jag om trevligheten med att LG tillåter upplåsning av den internationella versionen av LG G4 (japp, den vi har i Sverige). Om du mot förmodan har sabbat något i systempartitionen och insett att ingen officiell KDZ-fil släppts för allmänheten ännu (vilket för en brickad lur kan bli en lång väntan) finns det fortfarande bot och råd!

Vad är en KDZ-fil?

En KDZ-fil är en fil som innehåller den fullständiga mjukvaruversionen av mjukvaran från LG som släpps till specifika telefonmodeller. LG:s officiella uppdateringprogram som LG Flash Tool, och LG Mobile Support Tool (och använder sig av detta romformat för att återställa telefoner som uppdateringar gått fel på, eller som helt enkelt ska uppdateras till en nyare androidversioner. Det kan också vara så att det är verktyget man använder sig av som konsument för att rätta till fel som kan uppstå när man tar emot OTA-uppdateringar (over-the-air), som oftast bara flashar en del av mjukvaran. En KDZ innehåller alltså allt och skriver över precis allt utom användarpartitionen (dina bilder, musik etc). Det innebär att systemet fixas till om något modifierats felaktigt.

Tack för informationen, men vad handlar inlägget om egentligen?

Eftersom man redan kan låsa upp bootloadern, men inga roms finns ännu (förutom den rootade stockrom:en som jag snart ska skriva om :P) så finns det säkerligen gott om pillriga användare som redan försöka flasha Xposed och misslyckats fatalt. Har man då ingen fungerande backup på stock rom (dvs den som G4 levererades med) är det ju fetkört då ingen officiell KDZ-fil ännu släpps så att man i vanlig ordning (historiskt sett) kan återställa luren till normalt bestånd (alltså, bootloadern går ju inte att låsa igen, men allt fram till steget efter det).

Men nu har några lirare på XDA developers sett till att du både har officiell bootloader, modem och bootsektor att flasha om något skulle gå fel. Observera att detta ENBART gäller H815 och i mjukvaruversion 10A, som är den första som levereras till G4. Det finns både en förrootad variant och en orörd stockrom att tillgå.

Du hittar alla filer du behöver här: http://forum.xda-developers.com/g4/development/rom-h815-10a-stock-rooted-rom-t3129036

Annonser

Om wingman666

Följ mig på G+ https://plus.google.com/+PatrikKarlssonMobileScience eller Twitter @patrikcarlsson1 för att aldrig missa en bloggpost!
Det här inlägget postades i LG G4 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s