Android Wear 5.1 och dess nyheter

Det kanske inte undgått någon att Android Wear 5.1 har kommit till alla klockor med Android Wear-OS? Uppdateringen gör inga radikala förändringar i användarupplevelsen enligt undertecknad, men innehåller lite kuligheter.

Nyheter är:

  • att launchern fått sig en redesign. Från applistan kan du svepa höger för att komma till kontakter, och därefter välja att smsa eller ringa. Ett till svep åt höger tar dig till actionsmenyn.
  • WiFi-stöd (gäller bara Watch Urbane just nu. Det sägs dock att det ska komma även till G Watch R i framtiden.)
  • Flappa med handleden för att hoppa mellan korten istället för att svepa upp eller ned. Du kan även scrolla i längre texter med handledsknyck.
  • Man kan rita emojis på skärmen som snabbsvar när man svarar på meddelanden.
  • Skärmlås är nu tillgängligt för adderad säkerhet.
  • Appar har ett always-on läge om det implementerats av utvecklarna, vilket gör att de går till energisparläge precis som urtavlorna. Testa Google Keep till exempel.
  • Du kan nu hitta din telefon från klockan, och oavsett om den är satt i tyst läge så kommer den att låta när du letar efter den.

Men! Den överlägset coolaste funktionen som förvisso inte är ny (men som jag aldrig tagit upp tidigare) är i mitt tycke nu när man har LG G4 med värstingkamera – fjärrutlösarfunktionen i kameraappen. Om du sätter LG G4 (eller annan telefon såklart) i ett stativ så kan du sedan från klockan både se bilden och knäppa av via klockan. Förhandsvisning i klockan har förbättrats jämfört med innan uppdateringen, även om man såklart inte kan förvänta sig värstingkvalitet.

Test av fotofunktionen. Observera att jag har miniatyren på klockan också. ;)

Test av fotofunktionen med främre G4-kameran. Observera att jag har miniatyren på klockan också. 😉

Annonser

Om wingman666

Följ mig på G+ https://plus.google.com/+PatrikKarlssonMobileScience eller Twitter @patrikcarlsson1 för att aldrig missa en bloggpost!
Det här inlägget postades i Android Wear, LG G4, LG Watch Urbane, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s