Presentation av LG G3

Rykten är både bra och dåliga ur medialt perspektiv. Många tekniknördar bygger luftslott och cementerar ibland bilden av ett felaktigt rykte, som negativt kan påverka hur de ser på tillverkaren, trots att förväntningarna av flera olika faktorer och skäl är helt orealistiska. På flera olika forum, nationella, såsom internationella har jag själv sett fenomenet. Folk prisar och dissar produkter som de aldrig ens har sett, eller använt. De bestämmer sig ibland långt innan en produkt är släppt om det är något för dem eller inte. Trots att alla vet att skrivbordsprodukter, eller snarare konceptuella idéer och rykten, inte kan tas på allvar förrän någonting bekräftats officiellt.

Nästan nio månader efter att LG släppt LG G2, en telefon som fick folk att inse att LG är en mobiltillverkare att räkna med, kommer äntligen G3. Trots läckor så kraftiga att inte den tätaste Tenabinda skulle kunna förhindra något är det inte förrän nu jag har kunnat presentera något officiellt, baserat på gårdagens presentation som ägde rum på utvalda orter (bland annat i London).

lg-g3-pressbild-3

Här är specifikationerna för LG G3:

Qualcomm Snapdragon 801 klockad i 2,5GHz (quad-core) med Adreno 330. Många hade hoppats på en Snapdragon 805 enligt de första ryktena som florerade, där den största skillnaden sitter i grafikdelen).

Två olika varianter ska släppas, 3 GB RAM och 32 GB lagring / 2 GB Ram och 16 GB lagring (16 GB på ett flaggskepp känns rätt B, då all annan hårdvara i telefonerna blivit bättre och utökats). Plats för minneskort finns (som många har efterfrågat)!

5,5”/WQHD, 1440×2560 pixlar på 534 dpi (awesomeness!) med en skärmratio på 76,4%, vilket bör göra att telefonen inte alls känns så stor som många andra telefoner med liknande skärmstorlek.

Utbytbart batteri på 3000 mAh, dvs inte större än G2, men med flera avancerade energisparfunktioner och optimeringar i framerate och klockfrekvens enligt presentationen, som ska kompensera för de 20% extra energi som den höga skärmupplösningen spekulerats dra från batteriet.

USB 2.0, Bluetooth 4.0 LE, Apt-x, Wifi 802.11a/b/g/n/ac, samt GPS, NFC och alla sensorer du förväntar dig.

Kameran är på 13 MP och har laserautofokus som ska göra kameran snabbare i mörka miljöer samt vid rörliga objekt, något som G2 fick kritik för (främre kameran är på 2.1 MP) och som enligt LG åtgärdats. Det sitter även dubbla blixtar på telefonen.

G3 presenterades med fokus på enkelhet, och det ska genomlöpa både det nya minimalistiska UI:t och funktionerna. Jag väntar med spänning på mitt testexemplar, så jag kan berätta hur jag upplever LGs senaste flaggskepp G3.

lg g3 0520

Annonser

Om wingman666

Följ mig på G+ https://plus.google.com/+PatrikKarlssonMobileScience eller Twitter @patrikcarlsson1 för att aldrig missa en bloggpost!
Det här inlägget postades i LG G3, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s