KitKat (Android 4.4.2) till LG G2

Bättre sent än aldrig (syftar nu på mitt inlägg om detta, LG höll Q2-deadlinen som utlovat)! KitKat har nu skjutits ut som OTA till samtliga (åtminstone obrandade) lurar. Eftersom jag inte använder G2 (det är G Flex som gäller för mig till G3 kommer) dröjde det lite längre innan jag uppdaterade den.

Har du inte root är det bara att köra uppdateringen som skjutits ut till din telefon, klart! Det rekommenderas även allmänt att om man hoppar i så stora steg av androidversioner så bör man göra en fabriksåterställning (alltså rensa all data) för att minimera risken för buggar. Framför allt om du modifierat systemfiler och installerat många appar. Man måste alltså inte alltid göra en fabriksåterställning, funkar telefonen problemfritt efter uppdateringen är det bara att köra på som vanligt.

Har man root kan man inte ta OTA (over the air-uppdatering, d.v.s. att du inte behöver koppla mobilen till en dator via en usbkabel). Plugga in telefonen till din dator, installera drivrutiner och LG Mobile Support Tool som du hittar på LG:s hemsida, se bild.

MobileSupportTool

När alla drivrutiner installerats och du startar upp Mobile Support Tool kommer programmet att automatiskt hitta din telefon.

LG Mobile Support Tool drar hem KDZ-filen, som innehåller den fullständiga uppdateringens fabriksavbild som skriver över alla partitioner till fabriksstandard (och avbilden ligger då på cirka 1,6 GB). OTA skriver inte över alla partitioner, vilket är varför man inte kan köra uppdateringen (på cirka 500 MB) om systempartitionen på något sätt har modifierats (root). Antar att det är ett sätt att hålla ned datastorleken, och för att garantera att inget går fel med OTA på enheter med modifierade systemfiler. Du får alltså kyssa root adjö när du uppdaterar via Mobile Support Tool, dock är det lätt att roota igen vid behov: http://www.youtube.com/watch?v=RKqoPdmX2W0 (och man kan alternativt uppdatera manuellt för att behålla root, Googla XDA om du är intresserad av det).

Kommer du från en custom rom och vill köra stock KitKat måste du se till att Mobile Support Tool känner av att mobilen är inkopplad till din dator. Har du en backup av LGs version av 4.2.2 är det bara att återställa den och sedan köra över allt med Mobile Support Tool. Har du ingen backup kan du flasha en stockbaserad rom och sedan köra över allt med Mobile Support Tool, eller bara flasha en färdig KitKatrom och vara klar direkt. Alla vägar leder till KitKat om man gillar att pilla lite. ;P

KitKat har inte varit en felfri upplevelse dock (OS-versionen i sig har flera buggar oberoende av tillverkare). Många upplever en ljudbugg som beroende på hörlurarnas impedans brusar olika mycket. Tydligen brusar det minst om man använder LGs medföljande lurar. Dock drabbas inte alla, och LG är medvetna om problemet och jobbar på det.

Nu väntar jag personligen med spänning på KitKat till G Flex.

Annonser

Om wingman666

Följ mig på G+ https://plus.google.com/+PatrikKarlssonMobileScience eller Twitter @patrikcarlsson1 för att aldrig missa en bloggpost!
Det här inlägget postades i LG G2, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s