En titt på en Slimport-till-HDMI-adapter

Äger du ett modernt LG-flaggskepp eller motsvarande enhet med Slimport? Då kan du med enkla medel använda din telefon/surfplatta tillsammans med din fetingteve och använda den som en spelkonsol.

Jag har köpt en Slimport-to-HDMI-adapter från eBay, och testade igår som hastigast att koppla in den. Mina tidigare Samsung-enheter såsom Galaxy S2 (numera såld till en polare) och frugans f.d Galaxy S3 (numera skickad som avfall till Envirofone på grund av ett strulande insane chip) hade stöd för MHL, som alltså funkar på liknande sätt, men har ju såklart inte stöd för samma upplösning som är standard med dagens mått mätt.

Kartongens framsida

Kartongens framsida

Baksidan på adapterns förpackning

Baksidan på adapterns förpackning

Adaptern

Adaptern

Slimportstöd

Slimportstöd

Denna adapter klarar 1080p i 60 hertz och skickar samtidigt med bilden även ljudet till teven via en HDMI-kabel. Både ljud och bild är av mycket god kvalitet, och skärmen speglades utan problem eller extra lagg. Man kopplar in din enhets laddare som sköter strömförsörjningen och sedan en HDMI-kabel mellan adaptern och teven (eller skärmen för den delen). Givetvis kräver detta att du har en modern teve, men det säger väl sig självt?

Här är ett kort klipp från testet: http://www.youtube.com/watch?v=k4VTEz7t-0Y
När du nu har möjlighet att spela upp vad som helst från telefonen till teven skadar det givetvis inte att ha root på din enhet. Med root kan du nämligen gömma mjukvaruknapparna med hjälp av Hide Softkeys-appen i play store och få fullskärm på teven. I mitt snabbtest brydde jag mig dock inte om detta. Du kan även med hjälp av root och en kompatibel Bluetoothstack använda en PS3 Sixaxis Dualshock 3 Bluetooth-kontroller för att spela i soffan med din enhet kopplad till teven. Cyanogenmod har automatiskt stöd för detta by the way. Mina LG-telefoner är också kompatibla för Sixaxis med root.

Tycker du att det är läskigt att roota kan du använda bluetooth-gamepads som MOGA eller Gametel utan root. Gametel är jämfört med både MOGA och Sixaxis begränsad vad gäller antalet knappar som finns tillgängliga, och lämpar sig bäst för att lira spel för äldre konsoler som Nintento 8-bit, Nintendo 16-bit och motsvarande på Sega-sidan. Sixaxis i samverkan med Sixaxis-appen ger dock lite fler avancerade alternativ, som ni kan beskåda i denna video: http://www.youtube.com/watch?v=Dhu58Um2gFc

Demonstration av spegling

Demonstration av spegling

Gametel-kontroller

Gametel-kontroller

Sixaxis, för gaming

Dualshock 3 med Sixaxis, för gaming

Assassins Creed Pirates

Assassins Creed Pirates

Assassins Creed Pirates

Assassins Creed Pirates

Med hjälp av en Slimport to HDMI-adapter, en modern teve, en Bluetooth gamepad och några emulatorer på Google Play kan du alltså förvandla din androidenhet till ett klassiskt Nintendo, till exempel. Mycket nöje!

Annonser

Om wingman666

Följ mig på G+ https://plus.google.com/+PatrikKarlssonMobileScience eller Twitter @patrikcarlsson1 för att aldrig missa en bloggpost!
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s