Skärmen

Nexus 5 har liksom LG G2 en stor, härlig skärm. Jag tillhör skaran som gillar utvecklingen att skärmarna blir större, eftersom det är på skärmen all action händer med en smartphone.

Där LG G2 har en skärm på 5,2 tum (423 ppi) har Nexus 5 4,95 tum (445 ppi). Båda telefonerna har en upplösning på 1920×1080. Båda har Full HD IPS-panel.

Jämför man maximal ljusstyrka med LG G2 så är den vita färgen på Nexus 5 gulaktig, medan den på LG G2 drar mer åt det kalla. Betraktningsvinklarna är inte så hemska på Nexus 5 som tidiga recensioner har hävdat. LG G2 är marginellt bättre, och det är hur som helst inget jag har reagerat på någonsin med någon av mina tidigare telefoner. Båda skärmarna är kontrastrika och en fröjd för ögat att betrakta, och är responsiva i enlighet med mina krav och förväntningar.

Nedan kommer några halvtaskiga foton för att jämföra. Observera att G2:s skärm ser mindre ut än vad den egentligen är på bilderna då den inte har transparenta mjukvaruknappar på just denna bild, som ju Nexus 5 har.

G2 och N5

G2 och N5

G2 och N5

G2 och N5

Annonser

Om wingman666

Följ mig på G+ https://plus.google.com/+PatrikKarlssonMobileScience eller Twitter @patrikcarlsson1 för att aldrig missa en bloggpost!
Det här inlägget postades i LG G2, Nexus 5 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s